Adviseur Bezemer

Bezemer AdviesUw management adviseur stelt zich voor.

 

Profiel van Gerrit Jan Bezemer

Ervaren en praktisch ingestelde bedrijvenadviseur. Gespecialiseerd in visie- en strategieontwikkeling waarbij een ruime en praktische ervaring is opgebouwd om met managementteams hierover beleidssessies te doorlopen. Veelal staat de vraag centraal: “waar wordt onze klant gelukkig van? ” Sterke affiniteit met veranderprocessen, out of the box denken, en hoe een organisatie van planning naar uitvoering moet komen.
Als eindverantwoordelijke voor het beleid en vanuit praktische directie-ervaring ondernemer met de ondernemers. Binnen de organisatie worden keuzes gemaakt in de driehoek: mensen, processen en inhoud. Denken vanuit de markt. Van buiten naar binnen. Afgestudeerd in Nederlands Recht. Verkreeg de meeste theoretische bedrijfsbagage tijdens studie aan de Nyenrode Universiteit. De werkmethode “action learning” paste theoretische kennis en marktmodellen direct toe in de praktijk van de onderneming. No nonsens en praktisch ingesteld. Resultaatgericht. Oog voor medewerkers als kapitaal van de onderneming. Bereid verandertrajecten door te voeren en daarover duidelijk te communiceren. Ruimte latend voor vernieuwende ideeën en alternatieve oplossingen.

Na zijn bancaire loopbaan heeft hij zich toegelegd op het begeleiden van ondernemers in het mkb+. Veelvuldig wordt de vraag voorgelegd hoe een financieringsaanvraag uitgewerkt moet worden. Met zijn ruime bancaire achtergrond is hij in staat om vanuit de vraagstelling van de ondernemer oplossingen te vinden in het bankencircuit. Ook de weg naar informal investors (businessangels) met durfkapitaal is onderdeel van het begeleidingstraject.

 

Werkervaring
• Algemeen directeur/bestuurder van diverse Rabobanken. Veelvuldig ingezet als eindverantwoordelijke interim-directeur. Ervaring om banken te begeleiden naar,in of na een fusietraject, doorvoeren van strategische veranderingen, invoeren nieuwe werkwijzen en saneringen van de organisatie. Vertrouwd met het profileren van de organisatie in de markt. Gewend om met weerstanden (mensen en klanten) om te gaan. Ruime ervaring op het terrein van bedrijfsfinancieringen. Positief denker en doener.
• Als eindverantwoordelijke directeur, maar ook in de opbouw van de bancaire loopbaan, veelvuldig in contact met de zakelijke ondernemers. Raakpunten en indringende discussies over vooral vragen over de levensvatbaarheid van hun onderneming en keuzes van marktstrategie. Op basis van een gedegen inzicht in de motivatie en kwaliteit van de ondernemer en de kansen van de onderneming, beslissingen genomen over financieringsvraagstukken.
• Accountmanager en kredietadviseur bij verschillende financiële instellingen.

Bestuurlijke activiteiten (heden en verleden)
• Voorzitter Bedrijvenkring Hoevelaken-Nijkerk

• Regiocoördinator Stichting de Consularis voor Midden Nederland.

• Penningmeester VVD Nijkerk-Hoevelaken

• Lid kernteam van de Arena Business Groep in Amsterdam 

• Bestuurslid Stichting muziekpromotie Nijkerk

• Bestuurslid Stichting Welkom Maas en Waal (toeristische promotie)

• Bestuurslid Westfriese bedrijvengroep

• Kring bedrijven Bollenstreek (ondernemersclub/ industrie/ mkb/ toerisme etc)

• Oprichter en bestuurder Flevolands Symfonie Orkest

• Vice voorzitter VVV Noordwijk